top of page

Zelf een levenslange beoefenaar van meditatie, greep ik het MBRS programma – dat bekend werd onder de naam ‘mindfulness’ – aan als een effectieve en aantrekkelijke manier om mijzelf en anderen te trainen om het leven met gemak aan te gaan.

 

Mindfulness is de richtingwijzer in mijn leven. De combinatie van (zelf)bewustzijn, in het moment aanwezig kunnen zijn en gefocust blijven op de taak, allen bewezen uitkomsten van de mindfulnessbeoefening, helpt mij eindeloos ‘opnieuw te beginnen’ bij wat het leven ook aanbiedt.

 

Opgeleid als pianist aan het Conservatorium van Amsterdam, heb ik mij daarna gespecialiseerd in Balinese gamelanmuziek. Door mijn promotieonderzoek naar Noord-Balinese gendér wayang (een specifieke vorm van Balinese gamelanmuziek) heb ik langere tijd op Bali gewoond en gestudeerd. Ik kom er nog elk jaar terug, inmiddels niet meer als muzikant, maar als organisator van festivals en conferenties.

 

In ben als coördinator Artistiek Onderzoek in de Master of Music verbonden aan Codarts Conservatorium, Rotterdam. In deze functie zie ik hoe lastig het is voor musici in opleiding om in balans te blijven. De competitieve leeromgeving leidt tot onzekerheid en stress, wat studenten belemmert om creatief te zijn en ‘to tell the truth about themselves’. Voor en met hen heb ik de mindfulnesstraining zo aangepast, dat deze het onder stress leren, studeren en optreden kan helpen omvormen tot een dynamisch en creatief proces.

OVER HENRICE
Info & contact

Neem contact op met Henrice  voor vragen of informatie:

E: contact@mndflnss.nl

T: 06 52347843

bottom of page