top of page

Mindfulness helpt je ongehinderd presteren vanuit innerlijke stilte en creativiteit.

 

Performance mindfulness is een training speciaal ontwikkeld voor professionele musici, dansers en andere podiumartiesten. In deze 8-weekse training leer je de technieken uit de mindfulness, en word je aangemoedigd om deze deel te laten zijn van je studeren, repeteren en optreden.

 

Mindfulness leert je om vriendelijk te zijn voor jezelf in een competitieve omgeving, en helpt je de juiste balans te vinden tussen uitdaging en capaciteit. Mindfulness kan je leven en optreden veranderen. Niet alleen voor wie moeilijkheden ervaart in studeren, repeteren en optreden, maar voor allen die hun volledige potentieel willen benutten.

8-weekse training | De structuur van de training is gebaseerd op de 8-weekse training mindfulness-based stress reduction (MBSR) van Jon Kabat-Zinn.

We werken 2,5 uur per week in een kleine groep. We beoefenen begeleide meditaties in verschillende houdingen, waardoor je traint om gewaar te zijn van je lichaam, je gedachten en je emoties, om die te observeren en te laten gaan. Lichaamsgerichte meditaties, gebaseerd yoga op en chi kung, helpen je de mindfulness verder eigen te maken en te verdiepen. Uitwisseling over je ervaringen helpt je om deze te beschouwen in de context van mindfulness.

Tijdens de training exploreren we ook specifieke praktische thema’s, zoals:

*concentratie versus focus

*perfectionism en controle

*angst en paniek

*stress en afleidende gedachten

en kijken we welke rol deze thema’s spelen in jouw eigen professionele ervaring.

Stiltedag | Als deel van de training, tussen sessies 6 en 7, neem je deel aan een stiltedag, die je de mogelijkheid biedt jouw mindfulness te verdiepen.

Terugkomst | Zes weken na afloop van de training komen we nog een keer bij bij elkaar voor een sessie, waarin je middels een interventie dieper ingaat op de verdere integratie van mindfulness in je professionele leven.

Studietijd | Je wordt aangemoedigd om dagelijks 45-60 minuten te oefenen. Daarbij maak je gebruik van een handboek, helder omschreven opdrachten en beoefeningen, en begeleide meditaties (mp3’s), om zodoende je dgaelijkse routines om te vormen tot mindful en aangename activiteiten. En uiteraard word je ook aangemoedigd om deze oefeningen toe te passen in je dagelijkse praktijk van studeren, repeteren en optreden.

 

Voor wie

Voor iedereen die de mindfulnesstraining heeft gedaan of die regelmatig mediteert.

 

Kosten

Wordt nader bekend gemaakt

 

Data

Wordt nader bekend gemaakt

 

Locatie

Wordt nader bekend gemaakt

 

Aanmelden

Je kunt alvast je belangstelling kenbaar maken via het aanmeldingsformulier hiernaast. Je kan me ook even bellen of mailen.

PERFORMANCE MINDFULNESS
Info & contact

Neem contact op met Henrice voor vragen of informatie:

E: contact@mndflnss.nl

T: 06 52347843

Bedankt! Bericht verzonden.

bottom of page